Deel dit artikel
-

VodafoneZiggo publiceert deze maand tarieven voor openstellen kabel

VodafoneZiggo zal nog deze maand de tarieven publiceren die aanbieders moeten betalen om gebruik te kunnen maken van zijn netwerk. Het kabelbedrijf had dat eigenlijk al voor 31 december moeten doen.

Van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet VodafoneZiggo zijn kabelnetwerk ter beschikking stellen aan derden. YouCa, T-Mobile en mogelijk ook Caiway hebben interesse.

Op de valreep kwam VodafoneZiggo met de voorwaarden voor toelating, het zogenaamde referentie-aanbod. Die voorwaarden zijn niet in alle gevallen aantrekkelijk.

Het zenderaanbod kan weliswaar door toetreders zelf bepaald worden, maar ze kunnen alleen alleen kiezen uit tv- en radiozenders die op het kabelnetwerk van Ziggo aanwezig zijn. Slechts één extra zender, afwijkend van het aanbod van Ziggo, wordt toegelaten.

Toetreders moeten ook zelfs voor de levering van apparatuur aan klanten zorgdragen en eigen afspraken maken met contentaanbieders over versleuteling.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ik denk dat het netwerk voor derden vooral aantrekkelijk is als single play: data only. Dat is namelijk technisch makkelijk, en een gat in de markt omdat Ziggo dit vooralsnog weigert aan te bieden. Bij hun is het alleen te koop in combinatie met een pulp-pakket (lees TV).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond