Deel dit artikel
-

VOD-dienst Pathé Thuis gestart

Bioscooporganisatie Pathé is deze week gestart met de verhuur van films via internet. De nieuwe dienst, Pathé Thuis, omvat 84 films. HD kijken kan, maar is iets duurder.

Bioscopen voelen de hete adem van de VOD diensten die het nog makkelijker maken om recente films te bekijken. Onder het motto If you can’t beat them, joint them is bioscooporganisatie Pathé – vooral bekend van de grote cinema’s in Amsterdam Zuidoost – daarom zelf een VOD dienst gestart. Kijken kan gewoon in de browser, al adviseert de onderneming een minimale bandbreedte van 8Mbps.

Opvallend is dat Pathé heeft gekozen voor weergave via Silverlight, een plugin die op termijn zal verdwijnen. Ook is het hierdoor niet mogelijk op tablets te kijken. Er is vooralsnog geen iPad app aangekondigd, hoewel daarvoor wel plannen zijn, zo liet adjunct directeur Marc Canisius eerder aan Emerce weten.

Vanochtend toont Pathé aan de pers wel een aparte app voor Samsung Smart TV’s, waarmee eveneens films kunnen worden besteld. Wie tot 8 januari een Samsung apparaat koopt die Smart TV ondersteunt krijgt gratis een huurtegoed voor Pathé Thuis.

De meeste films kosten vijf of zes euro om te huren gedurende 48 uur. Zij moeten wel binnen die tijd afgekeken worden. HD kijken is een euro duurder. Betalen kan met credit card, of via iDeal, met een minimum van tien euro.

Marktonderzoeker NPD In-Stat voorspelt een gouden toekomst voor VOD diensten, maar dan wel in combinatie met televisies of andere apparaten die op internet kunnen worden aangesloten. VOD aanbieders zullen volgens het bedrijf een ‘tv centrisch model’ prefereren.

Deel dit bericht

6 Reacties

Tommy Bruggink

Een film huren wordt inderdaad een stuk makkelijker door deze diensten. Op de Samsung TV is het ook mogelijk films in HD te huren via http://www.moviemaxonline.eu. Dat scheelt al snel een euro per film en biedt dezelfde kwaliteit. Pathé zal met lagere prijzen moeten komen of met een langere uitleentijd. Idee is om de film te combineren met services van bv thuisbezorgd of i.c.m. kortingsacties van supermarkten + code.

casper

Grote stap voorwaarts in het online televisie kijken. Op http://www.vodtoday.nl/ staat een mooie vergelijking van alle aanbieders bij elkaar.

Xan

‘Met een minimum van 10 euro..’ dan ben je dus altijd verplicht twee films te huren…

GuidoCarmen

30 december HD filmpje gehuurd via de app op de nieuwe Samsung. na 4 minuten begon ie te bufferen en was t afgelopen met kijken. ik meet met speedtest.net dat ik 24.5mb haal (UPC beloofd 25, dus prima) dus dat moet ruimschoots genoeg zijn, tv hangt via lan-kabel aan t netwerk. 40uur later nog ns proberen (moet binnen 48uur na start) maar kon toen de film niet meer terugvinden onder ‘mijn gehuurde films’, na 20 minuten in de wacht bij Pathe klantenservice a 15ct p min werd t me heel snel duidelijk dat de medewerker werkelijk geen flauw idee had, ik zou worden teruggebeld. ik ben benieuwd. of ze kunnen de dec drukte niet aan of we zijn technisch nog niet zo ver en moeten we misschien toch maar weer even naar de videotheek lopen. ik hoor dat UPC on demand ook niet altijd even goed gaat via vrienden. andere ervaringen? is movie max beter?

Jack

Was op zoek naar wat info over Pathe Thuis, maar aan de reactie van Guido te zien zal ik het maar niet doen!

GuidoCarmen

Jack,

1 jaar later: ik heb de router vervangen en dat heeft problemen met streaming verholpen. Het blijkt dat een router een bepaalde doorvoersnelheid nodig heeft maar ook de software nodig heeft om de video content te kunnen verwerken. De oude router had wel de snelheid maar blijkbaar niet de software. Pathe is uiteindelijk ook terug gekomen op mijn klachten en heeft keurig gereageerd en geld teruggestort. Ik huur nu naar volle tevredenheid af en toe een film, ook HD kwaliteit lukt. (MovieMax, Apple TV-iTunes werkt ook allemaal prima sinds nieuwe router). Nu, 1 jaar later heeft de samsung ook apps voor uitzending gemist, RTL XL etc etc en begint het langzaam ergens op te lijken allemaal. Wireless streamen vanaf de ipad naar de ATV naar de samsung gaat ook perfect (uitzending gemist).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond