Deel dit artikel
-

Markt voor virtual reality: 13 miljard dollar

De gestaag groeiende markt voor virtual reality is ongeveer 13 miljard dollar waard. Dat blijkt uit een analyse van Venture Beat. Het bedrijf telde ruim tweehonderd startende ondernemingen.

In totaal bieden die bedrijven, waaronder Oculus VR, werk aan 40.000 mensen. Gezamenlijk hebben ze 3,8 miljard dollar aan financiering opgehaald, waarvan die van Magic Leap de grootste was. Grote investeerders zijn Intel en Google. Alleen al in de afgelopen vijf jaar zijn 134 nieuwe bedrijven opgericht.

Meer dan een derde van deze bedrijven bevindt zich in Californië. De rest in onder meer New York, de staat Washington en het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan

Ik vind Virtual Reality wel interessant om er toepassingen voor te maken in het dagelijks leven, bijvoorbeeld zoals bij de Google glass. Dat je gewoon kijkt naar de echte wereld en dan bepaalde opties of informatie meekrijgt vanuit je bril. Als toerist wordt het zo een stuk leuker. Een echte VR wereld op fantasie gebaseerd vind ik zelf niets.

Lennart Boele

De mogelijkheden zijn eindeloos, van trainingsmogelijkheden in de medische wereld en ingenieurswereld tot een nieuwe manier van films kijken en games spelen. Tijd om flink door te ontwikkelen!

@Jan: Wat jij beschrijft en wat de Google Glass ook is, is meer augmented reality. Hierbij ligt de toekomst vooral bij de Hololens denk ik. Heb je vast al mee gekregen 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond