Deel dit artikel
-

VS verbieden transacties met TikTok en WeChat

Donald Trump heeft donderdag alsnog een uitvoerend bevel getekend dat transacties met ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, verbiedt. Een soortgelijk decreet verbiedt transacties in de VS met WeChat, de berichtenapp van Tencent. Beide bevelen worden binnen 45 dagen van kracht.

De orders zijn deels gebaseerd op de International Emergency Economic Powers Act en de National Emergencies Act, en is dus feitelijk een noodsituatie.

De maatregel houdt geen echt verbod in, maar TikTok zou geen zaken meer kunnen doen met Amerikaanse adverteerders. Dat geldt dus nu ook voor WeChat, een app die ‘automatisch enorme hoeveelheden informatie van zijn gebruikers vastlegt’.

De VS zien TikTok als een bedreiging voor de nationale veiligheid omdat het Chinese ByteDance verplicht is gegevens met de Chinese overheid te delen. ByteDance zegt dat dat niet het geval is doordat de internationale activiteiten gescheiden zijn.

Het zou kunnen dat Trump met de maatregel druk op de ketel wil zetten om TikTok zo snel mogelijk, voor half september, wil verkopen. TikTik is in onderhandeling met Microsoft.

TikTok heeft inmiddels juridische stappen aangekondigd.

Ook in Duitsland wordt scherper naar TikTok gekeken. Momenteel hebben één federaal ministerie en één staatshoofd een account op TikTok. Mogelijk moeten die worden verwijderd.

Vanwege zorgen over de veiligheid en gegevensbescherming overweegt het Federale Ministerie van Volksgezondheid (BMG) zich terug te trekken uit Tiktok. ‘We zijn momenteel volledig aan het onderzoeken of we Tiktok zullen blijven gebruiken,’ citeert Wirtschaftswoche een woordvoerster van het ministerie. Het ministerie heeft 60.000 volgers.

Ook het account van de Saarlandse premier wordt onder de loep genomen. Die heeft slechts 3000 volgers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bill

De slaafjes van Uncle Sam zijn heel actief bij onze oosterburen.

Blockchainkiller

Beetje limpsync videotjes maken op tiktok of meedoen met een domme challange omdat een of andere nutteloze influencer dat zegt; hoe nutteloos en slaafs ben je dan als persoon. Dat zelfs overheids medewerkers meedoen aan deze zooi, om zo een beetje relevant te zijn bij de jeugd,, baart mij weldegelijk zorgen.

Goed dat Trump dit aanpakt, of het nou wel of niet data naar de Chineese overheid doorstuurt, het is iniedergeval een begin om de collectieve gekte die social media heet, te stoppen.

Kan niet wachten totdat Europa facebook en google neer sabelen en zo een derde wereld oorlog triggeren!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond