Deel dit artikel
-

Vuile oorlog tussen Uber en Lyft woedt nog even voort

Chauffeursdiensten Uber en Lyft beschuldigen elkaar nu over en weer van dezelfde onfrisse praktijken. Eergisteren beweerde Lyft dat 177 Uber chauffeurs 5000 Lyft-ritten hadden besteld en geannuleerd, in een poging om zelf meer ritten te krijgen. Nu zegt Uber dat Lyft hetzelfde deed, zij het met 13.000 ritten.

En er kwam nog meer vuile was op straat te liggen: investeerders van Lyft zouden Uber hebben benaderd met de vraag om hun directe rivaal over te nemen en als er geen bod zou worden uitgebracht men de consequenties zou voelen. Als dit verhaal al waar is toont dat weinig vertrouwen in de toekomst van dit Amerikaanse bedrijf.

Uber en Lyft vechten om de chauffeursmarkt in diverse grote Amerikaanse steden en zitten elkaar duidelijk in de weg. Toen Lyft een nieuwe dienst lanceerde in San Francisco, waarbij passagiers ritten kunnen delen, was Uber het bedrijf een dag voor met een soortgelijke dienst.

Tussen alle schermutselingen door lekte ander nieuws over Uber naar buiten: de onderneming zou een API willen lanceren, zodat ontwikkelaars een Get An Uber-knop in bijvoorbeeld kaartenapps kunnen inbouwen. Uber werkt nu al samen met derden voor dit soort toepassingen, maar heeft formeel nog geen API.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond