Deel dit artikel
-

Uber en rivaal Lyft met elkaar op de vuist

Chauffeursdiensten Lyft en Uber zitten elkaar met vergelijkbare diensten behoorlijk dwars. Lyft beschuldigt Uber-chauffeurs ervan dat ze Lyft ritten boeken en die vervolgens annuleren. Dat zou sinds oktober al 5560 keer zijn gebeurd.

Door het boeken en annuleren zouden Lyft-taxi’s minder goed beschikbaar zijn, en hoopte Uber daarvan te profiteren. Althans, zo luiden de beschuldigingen van Lyft die door Uber stellig worden weersproken.

Volgens Uber komen die beschuldigingen voort uit frustratie. Zo zouden veel Lyft-chauffeurs zijn overgelopen naar Uber.

Het is niet de eerste keer dat Uber van dit soort tactieken wordt beschuldigd. Het bedrijf Gett, dat net als Uber werkt met een mobiele app, meende in januari dat Uberchauffeurs tijdens drie dagen lang taxiritten hadden besteld en annuleerden. Daarna ontvingen Gett-chauffeurs toevallig sms-berichten met het aanbod om voor Uber te rijden. Uber moest toegeven dat deze tactiek wat ‘al te agressief’ was ingezet.

Het verschil met Lyft is dat dit bedrijf inmiddels een gevaarlijke concurrent voor Uber is geworden op de Amerikaanse markt. Zo heeft Lyft nog in april zijn tarieven met twintig procent verlaagd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond