Deel dit artikel
-

Waardering Home24 en Westwing groeit gestaag

De financiële waardering voor webshops Home24 en Westwing groeit nog gestaag. Goed nieuws voor online verkopers van meubels, want huisraad lijkt een van de laatste productcategoriën die buiten het domein van e-commerce zou blijven.

In de boeken groeiden de Europese winkels Home24 en Westwing met 21 procent in de eerste negen maanden van dit jaar. Geen enorme groeicijfers, maar wel zwaar genoeg om een trend te signaleren. Aandeelhouder Kinnevik heeft de bedrijven in de boeken staan voor 118 miljoen euro, een bedrag dat is gebaseerd op de omzetten.

Voor velen is Kinnevik een onbekende naam, maar de participaties van de Zweden komen we dagelijks tegen. Het bedrijf is de grootste aandeelhouder van Zalando en bovendien de grootste externe aandeelhouder in diens incubator Rocket Internet. Daarnaast zitten de investeerders al jaren met geduld in telecombedrijf Tele2 en nieuwsuitgeverij Metro.

Kinnevik heeft een belang van 21 procent in Home24 en veertien procent in Westwing. Beide bedrijven komen uit de stal van Rocket Internet. Eerstgenoemde is een soort Zalando voor meubels en andere huisraad. Westwing is juist het wat exclusiere doorgeefluikje. De online meubelmarkt is nog een ontluikende.

Omzetcijfers van zijn participaties maakte de aandeelhouder vanochtend bij de publicatie van het kwartaalresultaat (PDF) niet bekend.

Foto: Presence Inc (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Rob Bogaers

Geduld en een lange adem, de wonenmarkt gaat groot worden, heeeel groot.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond