Deel dit artikel
-

Webbouwer RB2 richt mobiele dochter App5 op

Internetbouwer RB2 splitst zijn mobiele activiteiten af in een apart bedrijf, App5. “Het bouwen van websites en mobiele apps zijn twee verschillende disciplines, vandaar een apart bedrijf”, aldus Rutger Bakker die een mobiele groeischeut verwacht door Windows Phone.

In operationele termen is App5 al anderhalf jaar bezig, maar dan vanuit ‘moederbedrijf’ RB2. Sinds kort zijn de mobieel activiteiten afgesplitst naar een apart bedrijf. Het management is in handen RB2-directeur Rutger Bakker en Niels Slegt, voormalig senior designer van NR6.

Een kernteam van zes man bedient de Nederlandse markt met het design en project management rondom de applicatiebouw. Er zijn ook specialistische appbouwers op het kantoor in Purmerend, aangevuld met een team van 25 programmeurs voor iOS en Android in China.

“Met RB2 zijn we gespecialiseerd in het bouwen van complexe websites met koppelingen naar backendsystemen. Je ziet tegenwoordig dat klanten steeds vaker functionele apps willen, vaak ook gekoppeld met backendsystemen. We doen geen strategische advies.”

Bakker hoort bij zijn klanten steeds vaker de vraag hoe mobiele hun bestaande activiteiten kan ondersteunen. Daar speelt zijn bureau, en andere mobiele bouwspecialisten, op in. “Ik denk dat de opkomst van Windows Phone er nog meer voor gaat zorgen dat bedrijven gaan nadenken over hun mobiele positie. Daarom verwacht ik veel van dat platform.”

Een andere trend die hij signaleert, is dat bedrijven steeds vaker vragen om mobiele applicaties om het eigen personeel mee te ondersteunen. Dat zijn geen apps voor publiek gebruik, maar een bereik hebben van hooguit enkele tientallen of honderden directe medewerkers.

Voormalig Isobardirecteur Brian Hirman is aandeelhouder in RB2. Samen met RB2 richtte hij begin 2010 het investeringsbedrijf Forventures op. Forventures het bedrijf achter Starteenwinkel.nl.

Foto: Jennifer Lee (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

kocken makelaardij

Richard,
Ziet er goed uit. Ik wens je goede zaken toe.
Apps zijn mijns inziens de toekomst.
mvg
Walther

Sander

Succes mannen, jullie gaan goed!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond