Deel dit artikel
-

Webbys: gevestigde orde en twee Nederlandse winnaars

De Oscars van het internet, de Webby Awards, zijn weer uitgedeeld. Tussen de gelukkigen dit jaar twee Nederlandse winnaars. De jury lijkt een voorkeur te hebben voor de traditionele mediabedrijven en grote namen.

Black Magic Marker verdedigde Nederlands trots. Het Amsterdamse reclamebureau ging er, tijdens de dertiende jaargang van de prijsuitreiking, in de categorie ‘Consumer electronics’ vandoor met de prestigieuze jury-award. Black Magic Marker won de Webby voor de Tom Tom-campagne. Het kleine Black Magic Marker heeft grote dromen en hoopt met de prijs meer aanzien te krijgen onder de grote bureaus.

ACHTUNG! viel in de prijzen in de categorie ‘Banner campaigns’ met Volkswagen Innovations.

Vorig jaar gingen het Nederlandse MediaCatalyst en CCCP met gevulde handen naar huis.

De genomineerden die een prijs in ontvangst mochten nemen, zouden behoren tot ‘het neusje van de zalm’ op internetgebied. Opvallend is dat de jury dit jaar vooral lijkt te kiezen voor de grote, gevestigde namen.

Een greep uit de jury-prijzen: in de categorie ‘Best copy/writing’, won The New York Times de Webby, zo ook bij ‘Best practices’. Lof van de jury was in de sectie ‘Best use of photography’ weggelegd voor Boston Globe. The Economist ging er vandoor met de prijs voor het beste politieke blog. NBC.com kreeg van de jury de prijs toegespeeld in de categorie ‘Broadband’.

New York Times won tevens de jury-prijs in de categroie ‘Technology’ en ‘Travel’. Yahoo won de categorie ‘Celebrety/fan’ en dochterbedrijf Flickr wwerd bestempeld tot beste ‘Community’. YouTube deed goede zaken in de categorie ‘Events’ en Disney Interactive Media Group doineerde de categorie ‘Family/parenting’ en ‘Games’. BBC Worldwide kreeg van de jury een webby in de categorie ‘News’.

Overige winnaars zijn op de site van de Webbys terug te vinden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeanet Meijer

minstens 3 nederlandse winnaars: zie in de categorie Education: http://www.smarthistory.org. met Nederlandse maakster:namelijk lotte meijer

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond