Deel dit artikel
-

Website van het Jaar verkiezing 2019: open voor wildcards

Wat zijn volgens het Nederlandse publiek de beste en populairste websites van 2019? De verkiezing voor Website van het Jaar begint na de zomervakantie weer. Maar je kunt je site, klein of groot. vanaf deze week al wel aanmelden voor een wildcard. Hierdoor maakt iedereen kans.

De Website van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door Emerce in samenwerking met Multiscope als onafhankelijk onderzoekspartner. Er zijn 37 categorieën. Iedere website die in een van deze rubrieken valt, maakt kans om Dé Website van het Jaar te worden.

Per categorie zijn er maximaal twaalf plekken beschikbaar. De twee winnaars per categorie van vorig jaar hebben hun deelname verzekerd, vijf plekken gaan naar de grootste bekende websites in de betreffende rubriek en, daarnaast, is er ruimte voor vijf websites met een wildcard.

Van de wildcardaanmeldingen gaat de wildcard naar de websites met het hoogste aantal unieke bezoekers. Dat moet wel minimaal vijfduizend unieke bezoekers per maand zijn. De aanmelding voor wildcards is vanaf vandaag open. De inzendtermijn hiervoor sluit op 16 augustus om 18:00 uur.

In 2018 bracht het Nederlandse publiek rond de 700.000 stemmen uit. Genomineerden mogen alles uit de kast trekken om hun publiek naar de stemformulieren te loodsen. Onder hen worden vijf cadeaubonnen van bol.com van honderd euro verloot en een Sonos-speaker.

De stembussen zijn hierna officieel open van 2 september tot en met 11 oktober open. Het publiek kan een stem uitbrengen op zijn favoriete site uit elke categorie, welke onder andere beoordeeld worden op inhoud, navigatie en ontwerp. In elke categorie zijn twee prijzen te winnen: de Beste en de Populairste Website van het Jaar. De Beste Website is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken. De Populairste Website is de site met de meeste stemmen. De overall winnaar is de website met de beste relatieve beoordeling en mag zich Dé Website van het Jaar noemen.

De feestelijk Award Night vindt plaats op een spannend nieuwe evenementenlocatie in Amsterdome op 20 november.

*) Bekijk hier: de foto’s van de uitreiking in 2018.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond