Deel dit artikel
-

Webwinkel Neckermann nu echt failliet

De webwinkel van het Naardense Neckermann is failliet verklaard. Het bedrijf leverde al sinds september geen bestellingen meer.

Al maanden waren er klachten over bestellingen die niet of deels worden geleverd, het achterblijven van terugbetalingen en een klantenservice die telefonisch onbereikbaar was. Uit opmerkingen bij Trustpilot bleek dat het bedrijf helemaal nergens meer op reageerde.

Consumentenprogramma’s als Radar en Kassa gingen regelmatig op bezoek bij het kantoor van Neckermann. Telkens had het bedrijf weer andere verklaringen, zoals enorme drukte en tijdelijke onderbezetting door vakanties en ziekte. Sommige gedupeerden hebben aangifte gedaan.

Neckermann was in handen van broers Joop en Ronald Steenbergen. Begin 2016 begon het bedrijf – naast de bestaande webwinkel – een reeks aan fysieke winkels. Nog voor het einde van het jaar waren die al weer dicht.

In 2017 viel de FIOD binnen bij Neckermann en moederbedrijf Readen in Naarden omdat de directie werd verdacht van het witwassen van 5 miljoen euro. Bij de inval werden ook bedrijfspanden in Hilversum, Almere, Drachten, Loosdrecht en Lunteren doorzocht, en werden zes verdachten aangehouden.

Het bedrijf beweerde in oktober dat zijn geldschieter, David Lee Kok Wai uit Maleisië, plotseling was overleden. Zijn familie wil zich niet aan de investeringsovereenkomst houden. Een bedrag van 5 ton is volgens Steenbergen onbetaald gebleven, met de nodige cashflow en leveringsproblemen.

In november was zusterbedrijf D5Avenue al failliet verklaard.

Het faillissement van Neckermann.com Webshop B.V. is uitgesproken door Rechtbank Amsterdam, de zaak is overgedragen aan Rechtbank Overijssel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond