Deel dit artikel
-

Webwinkelier Yuri Solinger vrijgesproken van onrechtmatig handelen

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in hoger beroep oud-schaatser Yuri Solinger vrijgesproken van onrechtmatig handelen rondom het faillissement van sportartikelenwebshop Athleteshop.

De webwinkel stond er al niet best voor, maar de grootste problemen begonnen in februari 2018 toen de leveringsproblemen van het bedrijf in de publiciteit kwamen. Solinger zei toen dat de problemen waren ontstaan omdat met partners wordt gewerkt en men niet in alle gevallen eigen voorraad aanhoudt.

De webwinkel ging failliet en kreeg geen doorstart. Potentiële kopers waren huiverig om de Groningse webwinkel onder de oude naam voort te zetten.

ACM Products B.V (onderdeel van Koopman International) had Solinger intussen persoonlijk aansprakelijk gesteld voor rekeningen van geleverde zaken die na het faillissement onbetaald waren gebleven. Het verwijt was dat Athleteshop nog artikelen zou hebben besteld, terwijl Solinger al wist dat zijn bedrijf ten onder zou gaan. In eerste aanleg veroordeelde de rechtbank Groningen Solinger tot het betalen van een bedrag van ruim 78.000 euro aan ACM Products.

Het hof stelt vast dat de ondernemer altijd open kaart heeft gespeeld en tot op het laatste moment diverse pogingen heeft gedaan om Athleteshop levensvatbaar te houden.

‘Het enkele feit dat Solinger zonder succes heeft geprobeerd de onderneming voort te zetten, brengt niet mee dat Solinger van die reddingspoging en het voortzetten van de onderneming had moeten afzien”, schrijft het hof.

‘Het faillissement van Athleteshop heeft veel gedupeerden, onder wie ik zelf, en deze beschuldiging kwam daar nog eens bovenop,’ zegt Solinger in een verklaring. ‘Ik heb een mooi bedrijf geleid dat in een korte periode een geweldige groei heeft doorgemaakt, maar het uiteindelijk helaas niet heeft gered.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond