Deel dit artikel
-

Webwinkels Create2Fit naar PlatteTV

Create2Fit, het webwinkelbedrijf van Marc Koster en Tom Coronel, gaat naar PlatteTV. Zes webwinkels waaronder Televisiewinkel.nl en Barbecueshop.nl gaan mee. De verwachting van PlatteTV is dat zowel de fysieke winkel in Naarden als de webshops in februari weer in gebruik worden genomen.

Begin deze maand werd faillissement aangevraagd door Create2Fit. Eigenaren Tom Coronel en Marc Coster verkochten de meerderheid van hun bedrijf in 2009 aan RFS Holding, maar namen het halverwege 2016 weer in eigen handen. ‘Het plan van RFS was de boel te liquideren. Iedereen netjes betalen, afscheid nemen en klaar,’ zei Coronel in het AD. ‘Maar ik wilde het bedrijf nog een zetje geven.’

Dat ging niet goed. Volgens de curator was er een schuld van 2 tot 3 miljoen euro. Een belangrijke leverancier Amacon hield zijn voorraden vast. In het gebroken boekjaar tot 1 april 2018 leed het bedrijf een verlies van 272.185 euro op een omzet van bijna 24 miljoen euro.

Bij het bedrijf werkten tot aan het faillissement 43 medewerkers.

PlatteTV is eigenlijk het bedrijf van New Retail Company, die al acht winkels heeft, onder meer in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven en Nijmegen. De vestiging in Naarden wordt de negende.

PlatteTV houdt al zich sinds 1965 bezig met de verkoop van consumentenelektronica. De organisatie specialiseert zich in drie multichannel stores: PlatteTV, AllesvoorBBQ en PlayseatStore.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond