Deel dit artikel
-

Weer een Europese overname voor Airbnb

Vakantiehuizensite Airbnb neemt het Engelse Crashpadder over en vergroot daarmee zijn positie op de Engelse en Europese markt.

Crashpadder bevestigt de overname op zijn site. De nieuwe Amerikaanse eigenaar slaat spijkers met koppen en heeft de Engelse prooi per direct offline gehaald. De naam Crashpadder verdwijnt spoedig en de database van de Engelsen wordt geïntegreerd bij de nieuwe eigenaar.

Met de overname, waarvan de koopsom niet bekend is gemaakt, neemt Airbnb de nummer twee op de Engelse markt uit de weg. De onderneming koopt het marktleiderschap, en enige versteviging van zijn positie elders in Europa en Australië.

Crashpadder zegt dat het zevenduizend locaties in zijn bestand heeft in honderd landen in 2.500 steden. Daaronder zit ook een handjevol Nederlandse accomodaties.

Airbnb is bezig met een versnelde Europese uitrol. Een jaar geleden kocht het een Europees hoofdkantoor met de aankoop van een klein Duits bedrijf. De Europese activiteiten kregen vorige maand een stevige impuls toen de Duitse uitgever Axel Springer een belang in Airbnb nam.

Airbnb en Crashpadder zijn sites waarop particulieren hun huis of appartement te huur kunnen aanbieden aan buitenlandse vakantiegangers. De sites ontvangen een vergoeding voor de bemiddeling en het grootste deel van de huurprijs gaat naar de verhuurder.

Investeerder staken sinds 2008 voor 120 miljoen dollar aan financiële middelen in de oorlogskas van Airbnb.

Deel dit bericht

1 Reactie

Recreatiewoning.nl

Het klopt inderdaad dat zijn gericht bezig zijn om zich stevig te positioneren op de vakantiehiuzen markt. Met name de markt met de consument die Engels als voertaal heeft lijkt hun aan te spreken.
Recreatiewoning.nl richt zich wat dat betreft toch enkel op de lokale markt, maar heeft wel een aanbod van vakantiewoningen en tweede huizen wereldwijd. Deze objecten zijn doorgaans eigendom van Nederlanders of Belgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond