Deel dit artikel
-

Weer klachten over werkdruk Zalando

Zalando komt maar niet van zijn negatieve imago af. De logistieke werknemers van de e-tailer klagen tegen de Duitse vakbond Verdi over de hoge werkdruk. Weekblad Der Spiegel kreeg dezelfde geluiden te horen nadat het 63 medewerkers had ondervraagd. In het Duitse Erfurt werken 2000 mensen.

De helft van de door Der Spiegel ondervraagde werknemers kunnen zich niet voorstellen dat zij over twee jaar nog dit werk zullen doen.

In 2012 doken al de eerste verhalen op over de extreme werkdruk. De werknemers klaagden dat zij niet mogen zitten en een keet hebben als toilet. Vorige maand zond RTL Extra een reportage uit over de arbeidsomstandigheden in een magazijn van Zalando. Het Duitse bedrijf ontkende het geschetste beeld en stapte naar de rechter. Bepaalde delen van de reportage mogen niet meer uitgezonden worden.

Zo werd ten onrechte beweerd dat er een sterfgeval had plaatsgevonden. Daarnaast moesten de zogenoemde orderpickers dagelijks loopafstanden van 27 kilometer afleggen, maar Zalando kenschetste deze cijfers als onbetrouwbaar. Het bedrijf heeft inmiddels extra zitplaatsen aangeboden. Volgens bestuurder Robert Gentz van Zalando zal er bij de logistiek verder niets wezenlijks veranderen.

Volgens Hessel Visser, Consultant bij CoLogic Knowhow in Logistiek, is bij de e-taiers de grens bereikt, want ook over Amazon regende het ook al klachten.‘Het lijkt wel of we doorgeslagen zijn in efficiency en daardoor terechtkomen in een corporate anorexia’, schreef Visser bij vakblad Logistiek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond