Deel dit artikel
-

Investeerder waardeert Zalando op 3,9 miljard euro

Zalando treft vroege voorbereidingen om naar de beurs te gaan. Met het toenemen van de omzetten dicht grootaandeelhouder Kinnevik steeds meer waarde toe aan de modewinkel.

Het Zweedse investeringsfonds heeft Zalando aan het einde van het jaar 2013 voor 3,9 miljard euro in de boeken staan. Dat is een kwart meer dan een jaar geleden toen de waardering op 2,8 miljard stond.

Een blik op de kwartaalcijfers van Kinnevik laat deze ontwikkeling in Zalando’s waardering zien:

  • Kwartaal 4 2012: 2,8 miljard euro
  • Kwartaal 1 2013: 2,8 miljard
  • Kwartaal 2 2013: 3,2 miljard
  • Kwartaal 3 2013: 3,7 miljard
  • Kwartaal 4 2013: 3,9 miljard

Daarbij merken de Zweden op: “Deze waardering is gebaseerd op multiples van omzet van vergelijkbare bedrijven. De kerngroep van bedrijven waarmee Zalando wordt vergeleken is onder andere: Amazon, ASOS, CDON en Yoox. De gemiddelde sales multiple is verlaagd voor deze kerngroep vanwege Zalando’s lagere winstgevendheid.“

Kinnevik kocht afgelopen voorjaar met een kapitaalinjectie van honderd miljoen euro een paar procent aandelen bij. Het heeft 36 procent van de aandelen Zalando in handen en is daarmee de grootste aandeelhouder.

Zalando boekte over heel 2013 een omzet van 1,8 miljard euro, een stijging van vijftig procent ten opzichte van 2012. Sinds de zomer draait het break-even op de Duitstalige markt.

Foto: Kai Chan Vong (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond