Deel dit artikel
-

Wegener trekt hoger beroep tegen Gaspedaal.nl in

Wegener laat het hoger beroep tegen autozoekmachine Gaspedaal.nl vallen en begint en bodemprocedure. De uitgeverij hoopt daarmee te voorkomen dat eventuele andere autosites het aanbod van Wegener-site Autotrack.nl doorzoekbaar gaan maken.

Het juridisch gesteggel met Wegener legt Gaspedaal.nl geen windeieren. Zonder dat de site ooit reclame heeft gemaakt sinds de lancering in februari 2007 verwerkt de site maandelijks nu 350.000 bezoekers.

Gaspedaal.nl maakt auto-advertenties van 5 advertentiesites doorzoekbaar. Een daarvan is Autotrack.nl van Wegener. Geen van de andere 4 heeft formeel bezwaar aangetekend tegen de werkwijze van Gaspedaal.nl, noch tegen vergelijkbare initiatieven als Zomoto.nl en Ilse Auto.

Wegener vreest siteverkeer te verliezen aan de metazoekmachine. Daarom spande het bedrijf een kort geding aan tegen Gaspedaal. Die zaak werd verloren maar de juridische afdeling besloot in december hoger beroep aan te tekenen. De uitgever meent dat zijn databankrecht geschonden wordt en dat niet aangetoond is dat Autotrack geen schade lijdt.

Het hoger beroep tegen Gaspedaal wordt nu ingetrokken. Autotrack zoekt via een bodemprocedure een generieke uitspraak die niet enkel voor Gaspedaal geldt maar voor alle vergelijkbare metazoekmachines voor auto’s.

Bron foto: hisgett (CC) 

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen

Vergeet vooral ook niet 'vergelijkbaar initiatief' http://www.autonationaal.nl die de resultaten van de 6 grootste aanbieders verenigd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond