Deel dit artikel
-

WeTransfer haalt 25 miljoen dollar op

Het Nederlandse internetbedrijf WeTransfer krijgt 25 miljoen dollar (22 miljoen euro) van een investeerder om te groeien in de Verenigde Staten. Dat schrijft NRC Next.

Met WeTransfer kunnen gebruikers kosteloos grote bestanden versturen. Maandelijks maken 70 miljoen mensen gebruik van de dienst, die gedeeltelijk verdient aan advertentieverkoop.

WeTransfer werkt met 30 medewerkers vanuit een kantoorpand aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam. Oprichter en directeur Bas Beerens (45) sluit niet uit dat WeTransfer ook een vestiging in de VS opent.  ‘De Verenigde Staten zijn onze grootste groeimarkt en Amerikanen houden ervan om Amerikaanse diensten te gebruiken.’

Fondsenwerving was niet iets waar de startup proactief naar op zoek was, zo zegt Beerens in een persverklaring, ‘maar na te zijn benaderd door een significant aantal internationale investeerders, realiseerden wij ons dat er substantiële mogelijkheden bestonden om te groeien als merk.’

Het geld komt van investeringsmaatschappij Highland Capital Europe. De waarde van het internetbedrijf wordt geschat op 100 tot 200 miljoen dollar. De omzet van WeTransfer zou 20 miljoen euro bedragen, waarvan 40 procent uit advertenties komt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard Wolters

Geweldig nieuws. F**king well done 😉

Martin

Geweldige stap voor een prachtig Nederlands initiatief als WeTransfer. Nalden en z’n team, dikke klasse en thumbs up voor de expansie naar USA.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond