Deel dit artikel
-

Positieve beursbarometers helpen Binck

Online broker BinckBank lijkt te hebben geprofiteerd van de positieve stemming op de beurs. De totale opbrengsten klommen 8 procent naar 40,1 miljoen euro, maar omdat de lasten stegen met 9 procent, kwam de gecorrigeerde nettowinst in het derde kwartaal uit op 10,6 miljoen euro, minder dan vorig jaar.

Het kernbedrijf Retail online brokerage zag een toename van het aantal transacties in vergelijking met het vorig kwartaal. Het aantal rekeningen ging in het derde kwartaal naar 796.535; 25 procent hoger dan vorig jaar. Het aantal transacties nam toe tot 7,3 miljoen.

De meeste winst werd op de thuismarkt behaald. In de overige markten België, Frankrijk en Italie was het beeld gemengd. Het transactievolume bleef ongeveer gelijk. Binck is er niet in geslaagd veel nieuwe klanten aan te trekken.

De toekomst is echter nogal onzeker. ‘Ons resultaat is sterk afhankelijk van de activiteit van onze klanten op de beurs. De volatiliteit en richting van de beurs zijn hierbij belangrijk’, stelt Koen Beentjes, bestuursvoorzitter BinckBank. ‘Wij bevinden ons in een zeer complexe omgeving die aan veel juridische, fiscale en maatschappelijke verandering onderhevig is. Deze veranderingen zullen invloed hebben op de resultaten van BinckBank.’

Analist Albert Ploegh van ING waarschuwde onlangs voor de scherpe prijsstelling van DeGiro die een reactie van onlinebrokers Lynx of Today’s Brokers zou kunnen uitlokken, waardoor de druk op BinckBank toeneemt om ook de prijzen te verlagen. Een prijzenslag heeft volgens Ploegh een drukkend effect op de winst van de brokers.

BinckBank zou in de tweede helft van het jaar met nieuwe producten en diensten te komen om de afschaffing van provisies, vanaf 1 januari volgend jaar, te compenseren. Het provisieverbod gaat BinckBank zeven tot acht miljoen euro op jaarbasis kosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond