Witgoed snelstgroeiende segment in e-commerce

Consumenten wenden zich steeds vaker tot het web om ook traditionele witgoedartikelen te kopen. De snelst groeiende categorie is Fornuizen & Ovens, maar ook koelkasten gaan als warme broodjes over de toonbanken.
Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van 2011, zoals gepubliceerd door ICEcat uit Nieuwegein.
Vergeleken met vorig jaar is er 182 procent meer vraag naar Fornuizen & Ovens bij webwinkels en steeg de vraag naar koelkasten in een jaar met 83 procent. Ook de rubrieken Projectlampen en AV-kabels groeiden met rond de 150 procent.
De cijfers van ICEcat geven enkel een indicatie van hoe vaak consumenten bij webwinkels zoeken naar een product, niet hoe vaak ze iets kopen.
Directeur Martijn Hoogeveen: “De snelstgroeiende categorie is een traditionele witgoedcategorie, die gedomineerd wordt door traditionele, vooral Europese spelers. Het heeft wat jaartjes geduurd, maar inmiddels zijn de witgoedfabrikanten het online kanaal in hun marketingstrategie aan het opnemen, aangezien hun belangrijkste retailers inmiddels online stores exploiteren. In totaal meten we 93 verschillende merken in deze categorie.
Boretti (23 procent aandeel) is aan kop, gevolgd door Bosch (6 procent), Smeg (5 procent), Siemens (4 procent), AEG (4 procent), ETNA (4 procent), ATAG (4 procent) en Miele (3 procent). De kopgroep is vooral een Italiaans-Duits onderonsje. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat dit witgoedsegment onder de voet gelopen zal worden door goedkope Aziaten, zoals zo vaak het geval was in ICT categorieën.”
Het wereldwijd werkende bedrijf heeft het online kanaal afgelopen jaar met 49 procent zien groeien.
ICEcat is een van de drie grote spelers in de wereld op het gebied van product sheets met zeer gedetailleerde specificaties. De focus ligt daarbij op IT-producten, consumentenelektronica en doe-het-zelf-artikelen. Het bedrijf levert die productgegevens (in tachtig landen en dertig talen) aan webwinkels en prijsvergelijkers als eBay, Ciao Shopping, Amazon en Buy.com verspreidt. Die data publiceert het bedrijf gratis. Fabrikanten betalen daar sponsorgeld voor.
Foto: Michelle Tribe (cc)
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
1 Reactie
Marc
Italiaans??? Boretti klinkt wel italiaans, maar is 100% nederlands…