Deel dit artikel
-

World Online slaat nieuwe weg in

World Online wil een nieuwe weg bewandelen. Het concern zal zich richten op haar corebusiness activiteiten; access, portal en zakelijke dienstverlening. De aankondiging werd gedaan tijdens de presentatie van de cijfers voor het tweede kwartaal. Volgens pr-manager Margaret van Kempen heeft de nieuwe koers alles met de komst van James Kinsella, de nieuwe topman die het bedrijf moet saneren, te maken.

"We willen af van onze non-corebusiness activiteiten. We willen teruggaan naar de basis van ons bedrijf," zegt Margaret van Kempen. "Sinds de komst van Kinsella heeft het concern een duidelijke visie gekregen. We weten nu waar we heen willen met World Online."

World Online's nieuwe strategie betekent dus het afstoten van bepaalde onderdelen van de diensten. "We zullen voortaan minder nadruk leggen op het maken van onze eigen content. We zullen samenwerkingsverbanden aangaan met grote mediaconcerns zoals uitgevers die hoogwaardige content kunnen leveren," aldus van Kempen. "De tijd die we hieraan overhouden, kunnen we gebruiken om meer aandacht te geven aan andere activiteiten van World Online."

Het bedrijf wil zijn netwerk optimaliseren om betere diensten aan te kunnen leveren. "Ons uiteindelijk doel is de klant zo goed mogelijk te bedienen met nieuwe diensten als ADSL, breedband, internettelefonie en mobiel. We willen ook dat de consument een rekening krijgt voor al de service die hij bij ons genoten heeft. Door ons netwerk in Europa kunnen we verschillende diensten aanbieden en hiermee versterken we ons concern."

In het afgelopen kwartaal heeft World Online meer abonnees gekregen – nu 2,38 miljoen actieve gebruikers – maar het bedrijf wil meer. "Door de groei in het aantal abonnees kunnen we meer inkomsten krijgen uit reclame en e-commerce activiteiten. Maar we willen de klanten meer bieden dus we gaan grote marketing- en advertentiecampagnes opzetten. Daarnaast willen we nieuwe producten op de markt brengen."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond