Deel dit artikel
-

‘X moet binnen jaar fintechapp worden’

Volgens The Verge wil Elon Musk X over een jaar al transformeren tot een app voor al je geldzaken. Tijdens de bijeenkomst vertelde Musk dat hij wil dat X het centrum wordt van alles wat met geld te maken heeft en dat mensen verrast zullen worden met ‘hoe krachtig het is’.

Musk heeft een aantal strakke deadlines gesteld voor de uitrol van de functies.

Feitelijk wil Musk van X een app maken die hij voor ogen had toen hij PayPal oprichtte met David Sacks in 2000. PayPal rolde uiteindelijk maar een paar functies uit.

Eerder dit jaar werd bekend dat X in zeven Amerikaanse staten banklicenties had verkregen. De licentie stelt X in staat om elektronische overdrachten te vergemakkelijken.

Het is niet te verwachten dat alle functies ook meteen buiten de VS beschikbaar zijn vanwege de vergunningen die per land geregeld moeten worden.

X heeft inmiddels twee nieuwe abonnementen aangekondigd. Het basisabonnement kost 3 dollar per maand of 32 dollar per jaar. Daarmee krijgen ge3bruikers toegang tot de meest essentiële Premium-functies.

Abonnees kunnen berichten bewerken en ongedaan maken en langere berichten schrijven, maar ze krijgen niet het blauwe verificatievinkje. Ook krijgen ze een beperkte ‘antwoordboost’.

Het voormalige Twitter Blue abonnement kost nog steeds 8 dollar per maand. Abonnees krijgen een blauw vinkje en 50 procent minder advertenties.

Het nieuwe Premium + kost 16 dollar per maand en is geheel vrij van advertenties, terwijl abonnees toegang krijgen tot allerlei tools.

X is intussen ook begonnen met de uitrol van audio- en videogesprekken in de iOS-app. Gebruikers moeten hiervoor een privégesprek starten, waarna ze deze persoon kunnen bellen of videobellen.

In de instellingen kunnen gebruikers de mogelijkheid om audio- en video-oproepen te ontvangen, eventueel uitschakelen. Ook kunnen ze ervoor kiezen om alleen oproepen te ontvangen van gebruikers die ze volgen, alleen van gebruikers die in hun adresboek staan of alleen van geverifieerde gebruikers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond