Deel dit artikel
-

Xbox One passeert PlayStation 4 na prijsverlaging

Microsoft verkoopt drie keer zoveel Xbox One spelcomputers na een prijsverlaging en voor het eerst dit jaar lijkt de Xbox Sony’s PlayStation te passeren.

In de afgelopen twee weken heeft de Xbox One beter verkocht dan de PlayStation 4, althans in Noord-Amerika. Negen maanden lang werd de markt gedomineerd door de spelcomputer van Sony. Daarin is nu verandering gekomen. En dat alles dankzij een prijsverlaging van slechts 50 dollar.

Inmiddels zijn er 10 miljoen exemplaren verkocht van Xbox One. Dat komt al aardig in de buurt van de 13,5 miljoen stuks die Sony heeft uitgeleverd (het meest recente cijfer dat bekend is).

Sony brengt vrijdag in de Benelux overigens de PlayStation TV op de markt, een apart kastje waarmee uiteindelijk diensten als Netflix kunnen worden aangeboden via de spelcomputer. Dat is nu nog niet het geval. Het aanbod blijft beperkt tot games. Wel zijn ruim duizend Sonygames voor onder meer PS Vita, PSP en PS One te downloaden en het kastje is ook geschikt voor de nieuwe streamingdienst PlayStation Now in 2015.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond