Deel dit artikel
-

Xiaomi pakt koppositie smartphonemarkt

Niet alleen in Europa is Xiaomi marktleider op de smartphonemarkt, maar volgens onderzoeksbureau Counterpoint heeft het Chinese bedrijf in juni wereldwijd meer telefoons geleverd dan marktleider Samsung.

Volgens Counterpoint heeft Xiaomi momenteel een wereldwijd marktaandeel van 17,1 procent. Het marktaandeel van Samsung komt uit op 15,7 procent en Apple staat op een derde plaats met 14,3 procent.

Samsung zou last hebben gehad van productieproblemen in Vietnam als gevolg van de coronacrisis.

Er zijn grote veranderingen in de marktaandelen van de smartphonefabrikanten door de hevige concurrentie. De grote verliezer is Huawei. De verkoop van de consumententak van Huawei liep in de eerste helft van 2021 met bijna de helft terug.

Ook in eigen land verloor het bedrijf marktaandeel doordat het vanwege Amerikaanse sancties geen Google diensten meer mag afnemen. De verkoopcijfers doken vrijwel direct na het instellen van het handelsverbod naar beneden.

De komst van de P50, met een eigen besturingssysteem (HarmonyOS), lijkt het tij niet te kunnen keren. In Korea is LG inmiddels uit de smartphonemarkt gestapt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond