Deel dit artikel
-

Xiaomi verdringt Apple op smartphonemarkt

Het Chinese bedrijf Xiaomi heeft in het tweede kwartaal van 2021 de tweede plaats ingenomen van Apple in de wereldwijde ranglijst van smartphoneleveringen. De markt als zodanig profiteerde van de coronapandemie.

Terwijl Samsung stevig op de eerste plaats blijft, verliest Apple terrein. Xiaomi, ook wel de Apple van China genoemd, realiseerde ook de belangrijkste groei in het laatste kwartaal met een omzetstijging van 83 procent, terwijl Samsung een stijging van 15 procent noteerde en Apple slechts 1 procent.

Qua marktaandeel was Samsung goed voor 19 procent van de wereldwijde smartphoneverkopen in het tweede kwartaal, terwijl Xiaomi op 17 procent en Apple op 14 procent eindigde. Oppo en Vivo strijden om de vierde en vijfde plaats met elk 10 procent marktaandeel.

De belangrijkste redenen voor de groei van Xiaomi is de sterk gegroeide verkoop in Latijns-Amerika en Afrika. In vergelijking met Samsung en Apple apparaten biedt Xiaomi producten die minimaal 40 procent goedkoper zijn.

Toch hoeft Apple zich geen grote zorgen te maken. Analisten van Morgan Stanley en JP Morgan hebben hoge verwachtingen van de iPhone 13, die naar verwachting dit najaar zal worden geïntroduceerd.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Heel merkwaardig, artikel hieronder bij suggesties, van 23 februari, zegt dat Apple Samsung voorbij steekt, terwijl hier wordt gesproken dat Samsung stevig op de eerste plaats blijft.
Volgens mij is er maar een echte conclusie, Apple beurt het meeste met zijn telefoons, en heeft iets van 80% van de winst in de hele markt.

tt

Xiaomi de trots van China.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond