Deel dit artikel
-

Huawei hard onderuit bij smartphoneleveringen

In het laatste kwartaal van 2020 is de verkoop van smartphones weer wat gegroeid, met 4,3 procent ten opzichte van 2019, maar als geheel was 2020 een teleurstellend jaar. Er werden 5,9 procent minder smartphones verscheept, schrijft IDC.

Onderzoeksleider Nobila Popal noemt agressieve marketing als drijvende kracht achter dit herstel in het laatste kwartaal van het jaar. Leveranciers lijken beter voorbereid te zijn op de tweede lockdown. En omdat mensen minder geld uitgaven aan uitgaan of reizen, werden iets meer smartphones verkocht.

In de ranglijst doen zich wel grote verschuivingen voor. Voor het vierde kwartaal leidde Apple het peloton met 90,1 miljoen zendingen en 23,4 procent marktaandeel, waarbij Samsung met 73,9 miljoen zendingen tweede werd. Huawei, dat in dezelfde periode vorig jaar op de derde plaats stond, zakte naar de vijfde plaats met slechts 32,3 miljoen verscheepte toestellen.

De nieuwste toestellen van Huawei komen zonder Google diensten. Xiaomi en OPPO profiteerden van die daling en namen respectievelijk de derde en vierde plaats in. Xiaomi verscheepte 43,3 miljoen eenheden en was goed voor 11,2 procent van de omzet, terwijl OPPO 33,8 miljoen telefoons verscheepte en een marktaandeel had van 8,8 procent. Xiaomi groeide het hardst van alle merken, met Apple op de tweede plaats.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond