Deel dit artikel
-

‘Yahoo wil advertentieplatform verkopen’

Yahoo is bezig om een koper te zoeken voor zijn advertentieplatform. Zo hoopt het geplaagde internetbedrijf het aantal ontslagen te beperken.

Eind deze maand zal Yahoo naar verluidt een grote reorganisatie aankondigen waarbij mogelijk duizenden banen worden geschrapt.

De nieuwe CEO Scott Thompson wil de schade beperken door zijn advertentieplatform in de etalage te zetten. Thompson zou het platform al hebben aangeboden aan Google en Microsoft, maar ook aan investeerder Silver Lake.

Yahoo zou dan nog wel gebruik willen blijven maken van het platform, maar het personeel zou dan voor de nieuwe eigenaar kunnen werken.

Tot de technologie behoort ook het Right Media Exchange, een marktplaats voor adverteerders, uitgevers en netwerken.

De verkoop van het advertentieplatform geeft aan dat de nood bij Yahoo hoog is gestegen, want in 2007 had Yahoo nog 700 miljoen dollar over voor de acquisitie van het Right Media Exchange.

Mogelijk gaan er ook ontslagen vallen bij de zoekafdeling. Daarbij zou het gaan om 900 werknemers. Yahoo zou een samenwerking met Google overwegen. De huidige samenwerking met Microsoft is weinig succesvol gebleken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond