Deel dit artikel
-

Magere cijfers voor Yahoo, splitst belang Alibaba af

Yahoo presenteerde vanavond geen beste cijfers over het laatste kwartaal van 2014. De omzet ging 2 procent achteruit vergeleken met vorig jaar, naar 1,17 miljard dollar. De markt had gerekend op 1,19 miljard. Het belang in de Chinese Alibaba Groep zal worden afgesplitst.

Search groeide met 462 miljoen dollar nauwelijks. De inkomsten uit display advertenties liepen 5 procent terug naar 464 miljoen. Het enige lichtpuntje waren de mobiele activiteiten. Die gingen van 200 miljoen in het vorige kwartaal naar 254 miljoen dollar.

Voor heel 2014 bedroeg de omzet 4,5 miljard met een EBITDA van 1,3 miljard.

Reuters meldt zojuist dat Yahoo van plan is om, overeenkomstig de wens van sommige aandeelhouders, het belang in Alibaba Group belastingvrij af te splitsen. Het belang komt dan terecht in een aparte investeringsgroep. In totaal zullen 384 miljoen aandelen Alibaba, met een waarde van 40 miljard dollar, worden overgeheveld naar SpinCo. Daarin krijgen de huidige aandeelhouders van Yahoo aandelen. Dat zal eind 2015 gebeuren. SpinCo zal aan de beurs worden genoteerd en krijgt een eigen management.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond