Deel dit artikel
-

‘Google verliest zoekverkeer door browserdeal Yahoo’

Google verliest nu al zoekverkeer in de VS als gevolg van de recente overeenkomst die Mozilla met Yahoo heeft gesloten. Sinds december is de standaard zoekmachine in de browser Firefox niet langer Google.

Volgens het bureau StatCounter is dat nu al merkbaar: Het marktaandeel in het zoekverkeer ging in december van 77,5 procent naar 75,3 procent. Yahoo zag zijn aandeel stijgen, van 8 naar 10 procent. Opmerkelijk omdat Firefox geen groot marktaandeel meer heeft in de VS: 14 procent (tegen Chrome 37 procent en Internet Explorer 34 procent).

De Firefox browser kan nog steeds als standaard zoekmachine worden ingesteld, wat vermoedelijk veel gebruikers niet doen of vergeten. Firefox vervangt oudere versies automatisch door nieuwe en veel gebruikers kregen wellicht ongemerkt een nieuwe standaardzoekmachine.

Het marktaandeel van Google kan nog verder teruglopen als ook Safari Google als standaardzoekmachine laat vallen. Geruchten daarover doen al langer de ronde. Zeker 54 procent van het mobiele verkeer in de VS kwam van Safari.

Of de cijfers ook echt kloppen zal later moeten blijken. De meetgegevens van StatCounter hebben nogal wat kritiek gekregen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond