Deel dit artikel
-

Yahoo maakt eind aan reisapp Radar

Yahoo is alweer gestopt met de virtuele reisassistent Radar. De app werd eind juni gelanceerd als alternatief voor Kayak, TripIt en Tripadvisor, waarbij de gebruikers via een chatbot werden geholpen bij het invullen van hun vakantie.

Aan VentureBeat heeft Yahoo bevestigd dat Radar is stopgezet en dat de geleerde lessen elders in het bedrijf zullen worden benut. Wat de precieze reden is voor het einde van het project en welke lessen er zijn geleerd, wil Yahoo niet zeggen.

Yahoo gebruikte kunstmatige intelligentie en machine-learning om de beste restaurants, attracties en activiteiten aan de gebruiker aan te bevelen. Daarvoor was een koppeling met een Yahoo-mailaccount verplicht. Radar scande de inbox op zoek naar geplande reizen en koppelde daar tips aan. Ook was het mogelijk om vragen te stellen aan de chatbot.

Bij de lancering zei Yahoo nog dat het mogelijk moest worden om vluchten en hotels te boeken in de app. Het is niet bekend hoeveel gebruikers Radar had. Reeds gedownloade versies werken niet meer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond