Deel dit artikel
-

Yahoo-directeur Marissa Mayer levert bonussen in vanwege datalekken

Yahoo-directeur Marissa Mayer levert haar bonus in vanwege twee enorme datalekken die aan het licht zijn gekomen. Een jaarlijkse bonus van 2 miljoen dollar en een aandelenbonus van nog eens enkele miljoenen worden niet uitbetaald.

Hoewel de datalekken al in 2013 en 2014 zijn ontdekt, werd het beveiligingsprobleem pas vorig jaar openbaar gemaakt. In 2015 en 2016 konden hackers nog eens bij 32 miljoen Yahoo-accounts binnendringen.

De ontdekking van de datalekken heeft geleid tot een afwaardering van 350 miljoen dollar door Verizon, dat Yahoo overneemt. Verizon vreest juridische gevolgen. Er lopen meer dan veertig rechtszaken tegen Yahoo vanwege de lekken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tom Uylings

Het teruggeven van bonussen en verworven aandelen door Marissa Mayer is een nobele daad en verdient alle lof. Dat zouden meer bestuurders moeten doen. Denk bijvoorbeeld aan de bestuurders van ABN AMRO die het bedrijf in de vernieling hebben geholpen en er met zakken vol geld vertrokken. Schandalig! En dat gebeurde uiteindelijk met het zuur verdiende geld van de burgers van Nederland die later opdraaiden voor de gevolgen……

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond