Deel dit artikel
-

Zalando stelt verwachting naar boven bij

Online retailer Zalando stelt zijn verwachtingen voor het komende half jaar naar boven bij na gunstige halfjaarcijfers. De omzet ging de afgelopen zes maanden naar 1,38 miljard euro.

In de Duitstalige thuismarkt groeide de omzet het afgelopen half jaar met 27,6 procent naar 758 miljoen euro. In de rest van Europa werd een nog hogere omzetgroei gerealiseerd van 37,8 procent naar 550,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 59,2 miljoen euro.

Met die goede cijfers was al rekening gehouden toen in juli Zalando voorlopige cijfers publiceerde.

Het aantal actieve gebruikers steeg ook, naar 16,4 miljoen tegen 13,7 miljoen een jaar geleden. In het tweede kwartaal noteerde het bedrijf verder 412 miljoen bezoeken aan zijn sites, vooral van mobiele apparaten, nu 57 procent van alle bezoeken. 11 miljoen mensen hebben de Zalando app.

Zalando groeit zelf ook fors. In het afgelopen half jaar kwamen er 1500 werknemers bij, waarmee het totaal op ruim 9000 komt.

In het najaar begint Zalando met de bouw van een eigen ontworpen logistiek centrum in Mönchengladbach die in 2017 op zijn volle capaciteit moet draaien. Ook komt er een dc in Italië.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond