Deel dit artikel
-

Zalando Nederland lanceert site voor kledingadvies

Zalando staat in Nederland op het punt om de dienst Zalon te lanceren. Dat is een platform waar freelance-stylisten kledingadviezen kunnen gaan geven aan consumenten en daar commissies mee verdienen.

Dat is een nieuwe dienst waarmee Zalando zijn bereik in het e-commercelandschap wil vergroten. De winkel heeft in Europa al ruim vijftien miljoen klanten, maar niet iedereen voelt zich comfortabel om zelf kledingcollecties en -sets samen te stellen. Daarom faciliteert het bedrijf stylisten om die rol in te nemen.

Zalon.nl (hier Duitse versie) ging onlangs al live in Duitsland en wordt volgens Benelux-baas Donna Darthuizen ‘zeer binnenkort’ ook in Nederland live gezet.

Belangstellenden gaan naar de site, geven hun maten en smaken door en krijgen door de computer een persoonlijke styliste toegewezen. Per telefoon spreken de partijen vervolgens nog smaken en wensen door. Op basis van die informatie, en de informatie die Zalando al over zijn klant had, krijgt de consument een paar outfits toegestuurd.

De stylist is freelance verbonden aan Zalando en krijgt een commissie per gerealiseerde omzet.

De promotie van de nieuwe dienst zal voornamelijk viral verlopen.

Foto: Daniel Viero (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Harry

Heb een paar keer gereageerd op dit soort berichten omdat ik enthousiast ben over hlpmij.nl, een nieuwe zoek-service via WhatsApp. Ook voor kledingadvies zou dat goed in te zetten zijn lijkt mij. Volledig mobiel ipv via een website. Lijkt mij handiger.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond