Deel dit artikel
-

Zalando naar 27 miljoen klanten

Zalando telt wereldwijd 27,2 miljoen actieve klanten, dat zijn er 14 procent meer dan een jaar geleden. Het aantal bezoeken aan de site steeg 29 procent, zo blijkt uit de vanochtend vrijgegeven kwartaalcijfers van het Berlijnse bedrijf.

Zeker 82 procent bezoekt Zalando mobiel. Dat is fors meer dan vorig jaar, toen het nog om 76 procent ging.

Het handelsvolume van de aangesloten partners steeg 23,1 procent naar 1,8 miljard euro. Gemiddeld groeit de omzet tussen 20 en 25 procent per jaar.

Het bedrijfsresultaat ging naar 6,4 miljoen op een hogere omzet van 1,3 miljard euro. De Duitstalige markt is inmiddels minder groot dan de internationale markt: 621 miljoen euro versus 646 miljoen voor ‘de rest van Europa’. Onder de streep schrijft Zalando nog wel rode cijfers: 17,6 miljoen, een jaar terug was dat 15 miljoen.

Zalando verwacht veel van zijn premiumdienst Zalando Plus, die al wel voor Duitse klanten beschikbaar is. Binnenkort is dat ook het geval in Zwitserland, Frankrijk en Italië.

De fulfillmentactiviteiten beginnen stevigen voet aan de grond te krijgen. De voorraad beheerd voor derden groeide afgelopen jaar met dertig procent. Het aantal met media geëxploiteerde pagina’s is nu 1,5 procent van het totaal:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond