Deel dit artikel
-

Zalando publiceert spoedig zijn API

Zalando staat op het punt om een API te publiceren. Externe ontwikkelaars kunnen data uit de systemen van de modewinkel trekken en in een eigen site of app verwerken.

Wanneer de API exact wordt gepubliceerd en in welke landen is nog niet bekend. Afgelopen weekend werd wel duidelijk dat het stukje techniek zijn bijna finale vorm heeft bereikt. Tijdens de Techcrunch Disrupt-bijeenkomst in Berlijn liet Zalando de daar aanwezige programmeurs met de API spelen.

Er waren honderd teams die uit API’s konden kiezen van bedrijven als Foursquare, Xing, Yammer en Paymill. De groep die koos voor de Zalando API kreeg toegang tot een catalogus met 150.000 items en de bijbehorende productkenmerken.

Het team dat in 24 uur het beste product opleverde, waren de makers van Glovr. Dat is een app voor tablets die ‘voelt’ hoe groot iemands hands is en op basis van die informatie beschikbare handschoenen weergeeft in de winkel van Zalando.

Andere API-toepassingen die in Berlijn tot leven kwamen:

Bedrijven die API’s publiceren, geven hiermee een deel van de doorontwikkeling van hun diensten uit handen. De creativiteit van externe programmeurs bepaalt in welke nieuwe vorm of omgeving de brondata van bedrijven zoals, in dit geval, Zalando worden gebruikt. De internationaal meestgebruikte API is die van Google Maps.

Ter vergelijking: bol.com is een van de weinige Nederlandse webwinkels die een publieke API beschikbaar heeft, sinds januari 2012.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond