Deel dit artikel
-

Zelfstandige pakketbezorgers ontevreden over tarief PostNL

Zelfstandige rijders van PostNL hebben moeite om rond te komen. Dat blijkt uit een brief die de Belangen Vereniging van Pakketdistributie (BVPB), waaruit De Telegraaf vandaag citeert.

Het tarief is niet voldoende om aan de CAO van de beroepsgoederenvervoer te voldoen en ook worden niet alle uren vergoed. ‘De mallemolen draait maar door. De vrees is dat er pakketjes blijven liggen omdat de rijders de stroom straks niet meer aankunnen. Er komen mogelijk acties’, zegt een betrokkene tegen de krant.

De groei van het aantal pakketjes zal naar verwachting dit jaar boven de 10 procent liggen. De concurrentie is echter toegenomen, wat zorgt voor een permanente prijsdruk.

Onlangs dreigde ook vakbond FNV weer met acties bij PostNL, vanwege een nieuwe werkwijze waarin de postbezorger naast post ook brievenbuspakketjes moet gaan bezorgen. Ook de inhuur van Poolse sorteerders via een uitzendconstructie is slecht gevallen.

Deel dit bericht

4 Reacties

van Deurzen

Als je het dan over tarieven hebt en hoe ze er niet mee uit kunnen komen, wees dan ook zo compleet om voor te rekenen waarom niet. Nu staat er dat de CAO niet gehaald wordt, maar kunnen zo niet zien/meedenken waarom niet. Beetje openheid daarin geeft mogelijk interessante oplossingen van meelezers alhier.

Jan Libbenga (Emerce)

De Belangen Vereniging van Pakketdistributie (BVPB) geeft vooralsnog geen toelichting, dus waar de pijn hem precies zit horen we wellicht later nog.

Lucas

Weet iemand hoeveel een bezorger per afgeleverd pakketje krijgt? Mijn bezorger kijkt altijd vrolijk, ik ben bijna altijd thuis en hij heeft meestal aantal pakketjes voor de buren ook die hij bij mij kan leveren.

Anton

Mensen afknijpen en in gammele bussen laten rondrijden. Maar ach, zolang de aandeelhouders maar tevreden zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond