Deel dit artikel
-

Zelfsturende auto Google moet in 2020 klaar zijn

Het wordt wellicht een nek-aan-nek race, maar Google wil in 2020 zijn zelfrijdende auto op de weg hebben. Net als Apple. Chris Urmson, hoofd van de afdeling voor zelfsturende auto’s, maakte die intentie bekend tijdens een presentatie van TED in Vancouver.

Urmson gaat er ook van uit dat tegen die tijd geen rijbewijs meer nodig zal zijn voor deze auto’s zonder stuur. Sowieso verwacht hij minder ongelukken, omdat de auto’s elkaar veel beter weten te ontwijken.

Het is de eerste keer dat Google een duidelijk tijdpad aangeeft, wellicht naar aanleiding van de geruchten rond de zelfsturende auto van Apple. Naar verluidt investeert Apple wel flink in research, maar is niet gezegd dat de auto er ook echt gaat komen.

Google werkt overigens samen met grote fabrikanten als GM, Ford, Volkswagen en Daimler, die ook eigen projecten hebben lopen.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Als een auto echt geen stuur heeft, dan is een rijbewijs inderdaad erg nutteloos.

Maar zolang er gestuurd kan worden moet het natuurlijk gewoon blijven en moet je ten alle tijden ook zelf opletten.

Ben erg benieuwd naar zelfrijdende auto’s, alleen vind ik zelf rijden ook erg leuk. Ben bang dat er een tijd in de toekomst komt dat autorijden NOG duurder wordt als nu, en het gewoon geen optie meer is voor de normaal werkend mens om zelf een (lease)auto te bezitten. Dat zou ik zeer zeer jammer vinden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond