Deel dit artikel
-

Ziggo hoeft geen gehoor te geven aan eisen BREIN

De voorzieningenrechter in Utrecht heeft bepaald dat Ziggo geen waarschuwing van Stichting BREIN door hoeft te sturen aan een van haar klanten die 200 ebooks ter beschikking stelde via zijn eigen Ziggo IP-adres. Ook hoeft Ziggo geen NAW gegevens af te geven.

Met regelmaat stuit BREIN op klanten internetaanbieders die ebooks, films of muziek zonder toestemming van de rechthebbenden ter beschikking stellen aan het internetpubliek.

In deze zaak ging het om een klant van Ziggo die meer dan 200 populaire ebooks openbaar maakte. BREIN verzocht Ziggo een waarschuwing door te sturen of NAW gegevens af te geven zodat BREIN contact kon zoeken met deze klant, maar die weigerde dat.

De voorzieningenrechter wijst de vordering af onder verwijzing naar een recente andere zaak waarin hij oordeelde dat het niet doorsturen van waarschuwingen onrechtmatig is, maar dat Ziggo daarvoor een vergunning van de Autoriteit Persoonsgegevens moet aanvragen. BREIN is tegen die uitspraak in hoger beroep gegaan en zal dat ook doen tegen deze uitspraak.

Eerder stuurden Ziggo en bijvoorbeeld KPN wel waarschuwingen door aan inbreuk makende klanten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond