Deel dit artikel
-

Rechter wijst blokkering toe tegen zes inbreukmakende torrentsites

De voorzieningenrechter te Rotterdam heeft op vordering van Stichtingh BREIN de blokkering toegewezen van zes grote bittorrent sites, bekend als rarbg, 1337x, yts, limetorrents, eztv en kickasstorrents, evenals tientallen proxy’s en mirrors voor die sites.

De sites zijn qua inhoud en functie vergelijkbaar met The Pirate Bay die al geblokkeerd wordt waarna het bezoek daar met meer dan 95 procen is teruggelopen.

Een deel van de gebruikers is daarna hun heil bij deze sites gaan zoeken. Volgens BREIN gaat het om honderdduizenden Nederlandse gebruikers die voor miljoenen bezoeken per maand zorgen.

De rechter heeft een dynamische blokkering bevolen, dat wil zeggen dat BREIN de sites en proxy’s monitort en periodiek eventuele wijzigingen doorgeeft. Wanneer een geblokkeerde site stopt met inbreuk maken dan kan die gedeblokkeerd worden.

Nadat eerder de juridische strijd om blokkering van The Pirate Bay na meer dan 10 jaar werd beslecht, sloten BREIN en de grote Nederlandse internetaanbieders en branchevereniging NLconnect vorig jaar een blokkeerconvenant onder leiding van de minister van justitie. Daarin werd afgesproken dat een blokkeervonnis tegen één van de grote providers door de andere providers zal worden nagevolgd zonder dat daar aparte vonnissen tegen gehaald hoeven te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Olivier

VPN is your friend …NEXT!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond