Deel dit artikel
-

‘Zoekmachinemarketing, meer dan tekst alleen’ [Video]

Zoekmachines nemen steeds meer verschillende content op in de zoekresultaten, bijvoorbeeld video en nieuws, blogresultaten of afbeeldingen. Google indexeert naast standaard tekst en html, 14 verschillende soorten content. Volgens Wolter Tjeenk Willink moeten partijen hun site hier op aanpassen. “Kijk breder dan alleen tekst en pas de webpagina’s hier op aan.”

Tjeenk Wilink geeft vanuit zijn positie als voorzitter van de IAB Taskforce Search enkele tips hoe de zoektocht naar een zoekmachinemarketingbureau vergemakkelijkt moet worden.

Hij gaat in op de laatste trends en ontwikkelingen in zoekmachinemarketing. Zo is er al enkele jaren de opkomst van Universal Search, de indexering van diverse soorten content. Sociale media is natuurlijk een andere trend. Tjeenk Willink, naast taskforce-voorzitter tevens oprichter van zoekmachinemarketingbureau Traffic Builders, stelt de vraag hoe je daar als adverteerder mee om moet gaan . "En, wat is de invloed op de zoekresultaten?" Met de opkomst van Twitter en blogs beinvloedt sociale media steeds meer de zoekresultaten. Tjeenk Willink: "Je kan het bereik vergroten."

Maar er speelt meer bij de vraag hoe zoekmachines omgaan met web 2.0. "Resultaten worden bijvoorbeeld meer aangepast op de gebruiker, gepersonaliseerd, user generated content wordt geïntegreerd", aldus Tjeenk Willink.

Emerce sprak Tjeenk Willink tijdens IAM09, een evenement over interactive advertising & marketing.

Interview Wolter Tjeenk Willink from Redactie Emerce on Vimeo.

Deel dit bericht

5 Reacties

Mark

Haal een paar referenties van een zoekmachinemarketingbureau door http://www.lipperhey.nl en je weet gelijk hoe goed het bureau zijn werk doet.

Gijs Vroom - Emerce

Ik ben benieuw wat andere bezoekers van Emerce vinden van deze stelling. Is Lipperhey de benchmark voor het beoordelen van een zoekmachinemarketingbureau?

Wouter Kiel

Lipperhey is inderdaad een leuke tool om je site door te lichten. Het vertelt je of je iets kunt verbeteren aan de on-page factoren op je site. Maar het blijft een geautomatiseerde tool. Hierdoor zijn de conclusies soms wat kort door de bocht. Deze tool kijkt bijvoorbeeld niet naar de te volgen strategie, naar andere belangen, naar de keyword strategie, de hi?rarchie en structuur van de website en behandelt het onderwerp linkpopulariteit zeer oppervlakkig. Als technische tool is het handig, maar het is onmogelijk om op basis van dit rapport een goed SEO traject uit te voeren. Je mist de menselijke input voor een SEO traject, wanneer het niet voldoende is om een tool te gebruiken. Eigenlijk zegt het woord tool voldoende. Het is een hulpmiddel, maar geen volledige oplossing.

Jan Dirkzwager - zoekmachine marketing

Lipperhey is een prima tool, die we vaak gebruiken als SEO startpunt, maar is zeker geen benchmark. Met name de score is slechts een getal, deels gebaseerd op een drietal in te geven keywords, die daarna worden gebruikt om de gehele website een score te geven. Hoewel de verbeterpunten die volgen prima zijn is het baseren van de SEO score op 3 keywords niet representatief. We hebben overigens onlangs gesproken met de oprichters en een lijst verbeterpunten voor de tool aangedragen. Er staat, als het goed is, nog heel wat te gebeuren, dus wellicht dat het in de toekomst wel op deze manier kan worden gebruikt.  

Eduard Blacquiere

@GijsNee, Lipperhey is wat mij betreft niet de benchmark voor het beoordelen van een zoekmachinemarketingbureau. Waarom niet?Een zoekmachinemarketingbureau wordt door opdrachtgevers op veel meer zaken afgerekend dan SEO architectuur van de website die Lipperhey automatisch en arbitrair in kaart brengt. Steeds meer opdrachtgevers voeren zoekmachinemarketing 'in-house' uit en kopen extra kennis/consultancy/resources/tools in ter ondersteuning. Natuurlijk is de SEO prestatie van de website uiteindelijk het doel, maar vaak heeft een aanbieder van zoekmachinemarketing daar lang niet 100% invloed op.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond