Deel dit artikel
-

Zoekmachines werken aan videosearch

Google, Yahoo en Microsoft werken los van elkaar videozoekdiensten. Daarmee lijken de zoekmachines een plaatsje te willen veroveren in de huiskamer. Dat is de plek waar consumenten traditioneel op zoek gaan naar entertainment.

Volgens C/Net heeft Google -hoewel deze nog geheim zijn- de meest ambitieuze plannen van de drie en zit het zoekmachinebedrijf al om de tafel met de grote televisiestations en kabelbedrijven in de Verenigde Staten. Dit met als doel om vrijelijk te kunnen putten uit het enorme archief van deze televisiegiganten. Gebruikers zouden delen van programma's direct op moeten kunnen vragen waarmee 'searchable tv'  zijn intrede dus zou doen.

De plannen van Google komen bovenop die van het plan van de zokamchine om een multimediazoekmachine te ontwikkelen die waarschijnlijk in de loop van volgend gelanceerd zal worden. Volgens C/Net probeert Google op dezelfde manier als het boeken naar het web heeft gebracht, nu ook televisie naar het web te brengen.

Microsoft zou aan technologie werken die uitgaat van het Microsoft Media Center. Mensen met een Media Center PC of met een televisie die aan Internet hangt, zullen straks specifieke videobestanden kunenn zoeken op Internet, televisie en op video-on-demand netwerken. Verwacht wordt dat Microsoft de dienst voor het eerst op de Consumer Electronic Show zal laten zien in januari.

Van de drie zijn de plannen van Yahoo volgens C/Net het minst ambitieus. Het zoekmachinebedrijf zou werken aan een zoekmachine die alleen filmpjes die al op internet staan, zou zoeken. Die dienst zou Yahoo begin volgend jaar willen lanceren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond