Deel dit artikel
-

Beleggers teleurgesteld in omzetgroei Zoom

Het aandeel Zoom noteerde gisteren 5 procent lager na beter dan verwachte kwartaalresultaten en de verwachting dat de omzet in het huidige kwartaal 329 procent groeit.

De omzet kwam uit op 777 miljoen dollar, waar 694 miljoen was verwacht. De nettowinst bedraagt 198 miljoen. De teleurstelling voor beleggers zit hem in de omzetgroei. Die bedroeg in het derde kwartaal 367 procent.

Het Amerikaanse bedrijf profiteert nog altijd van de coronapandemie. De vergadersoftware mag 40 minuten per sessie gratis worden gebruikt. Zoom behoort daarom, samen met Microsoft Teams, ook in Nederland tot de meest gedownloade zakelijke app in de App Store en Play Store.

Het bedrijf heeft nu 433.600 bedrijven als klant. Tachtig procent van de omzet komt van nieuwe gebruikers. EMEA laat de grootste groei zien.

De videodienst trof onlangs een schikking met de Amerikaanse consumentenwaakhond FTC omdat het niet helemaal eerlijk is geweest over zijn beveiliging. De TLS-encryptie of ‘transport encryption’ bleek minder end-to-end dan was voorgespiegeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond