Deel dit artikel
-

Zooplus verlaagt winstverwachting

Online dierenwinkel Zooplus schroeft de winstverwachting voor 2017 met de helft omlaag omdat het bedrijf meer wil investeren in het werven van nieuwe klanten.

Over heel 2017 verwacht het management een winst van enkele miljoenen euro’s te zullen realiseren. Dat is lager dan de eerder gecommuniceerde 17 tot 22 miljoen euro. Daarnaast kondigt de leiding aan dat het de omzetverwachting naar boven wordt bijgesteld.

Dierenwinkel Zooplus, actief in de meeste Europese landen, maakt bekend dat het extra gaat investeren in groei. Er moeten meer nieuwe klanten bijkomen en het aantal bestaande, grotendeels trouwe, klanten moet meer gaan bestellen. “Dieper doordringen in Europa op een uiterst concurrerende markt”, klinkt de uitleg (PDF).

CEO Corelius Patt: “We hebben laten zien dat we duurzaam en efficiënt kunnen werken en een aantrekkelijk assortiment hebben. Het marktpotentieel is nog steeds enorm groot. We willen de weg vooruit vergroten door ook in het aanbod te investeren, met behoud van winstgevende trouwe klanten en onze marktpositie te verstevigen.”

Voor 2017 geeft Patt een omzetverwachting af van 1,1 miljard euro. Hij handhaaft de verwachting in 2020 een omzet van twee miljard euro te realiseren een winst van zestig miljoen.

De beurskoers van het Duitse bedrijf daalde vanochtend met zeven procent. Mogelijk vinden de verkopend aandeelhouders het vooruitzicht van een bewust gekozen winstdip niet prettig.

Foto: Priyamn Nath (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond