Deel dit artikel
-

Zoover neemt WeerOnline over

Vakantiesite Zoover neemt het meteorologisch bedrijf WeerOnline over. Het bedrijf van onder meer weerman Gerrit Hiemstra is een aanvulling van de zakelijk georiënteerde activiteiten van Zoover.

“WeerOnline voorziet bijvoorbeeld 70 procent van de Nederlandse touroperators van zeer nauwkeurige weerinformatie uit binnen- en buitenland. We zijn zelf bezig met de internationale uitrol van diensten. Het is eenvoudig om in het buitenland behalve recensies nu ook weerinformatie aan te bieden”. Dat zegt Bas Rasker van Webassets, moederbedrijf van Zoover.

Gisteren zetten de partijen de definitieve handtekeningen onder de overnamedocumenten. Zoover krijgt het volledige eigendom over WeerOnline. Hoeveel Webassets betaalt voor het weerbedrijf en hoe het financieel presteert houdt Rasker voor zich.

“Dit is echt een superinteressante overname. Ze zijn het enige onafhankelijke meteorologisch bedrijf in Nederland. Op onze site staan al weersverwachtingen en we verwachten dat consumenten en bedrijven in de toekomst steeds meer behoefte krijgen aan toepasbare weerinformatie”.

De bezoekers van Zoover.nl zullen niet veel veranderingen aan de vakantiesite zien als gevolg van de overname. De synergie wordt voornamelijk gezocht op de zakelijke markt, bijvoorbeeld bij touroperators die Zoovers diensten afnemen.

Weer en vrije tijd liggen heel dicht bij elkaar, stelt Rasker, maar met WeerOnline boort hij wel voor hem nieuwe markten aan. “Wist je dat Unilever op basis van actuele weerinformatie bepaalt hoeveel ijsjes ze maken en dat de ramen van kassen daarmee automatisch sluiten als er een bui aankomt? WeerOnline voorziet ook 60 procent van de Nederlandse strooidiensten van informatie op basis waarvan strooiwagens de weg op worden gestuurd.”

De site WeerOnline.nl krijgt binnen een half jaar een totaal nieuw jasje. “Dat zal verrassend zijn, ook vanuit commercieel oogpunt”, aldus de baas van Zoover.

Rasker zint op een aantal strategische overnames. Om welk soort bedrijven het gaat, houdt hij voor zich. In januari 2009 nam Webassets de site Campingmening.nl al over. Oprichter Cor Bos geeft de leiding en het beheer in handen van Zoover. Rasker denkt een specifieke adverteerdersmarkt te kunnen bedienen met de kampeersite.

Organisationeel verandert er niets bij Zoover en WeerOnline uit Velp, dat 26 man in dienst heeft.

Alle nationale en internationale Zoover-sites, inclusief VakantieReisWijzer.nl, verwerken jaarlijks zo’n 100 miljoen bezoekers. Consumenten laten op de sites hun ervaringen met vakantielocaties uit de hele wereld achter. Touroperators betalen voor die feedback en voegen de beoordelingen toe aan de beschrijvingen van hun bestemmingen. Zoover is per medio 2009 in 20 landen actief. 

Hoe groot het bereik van de sites is, viel kort voor publicatie niet te zeggen. De website en online database van STIR waren niet bereikbaar.

Foto: valroj (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

mark van Horen

Reactie verwijderd op verzoek van reageerder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond