Deel dit artikel
-

Zoover in restaurantrecensies

Zoover breidt binnenkort uit met recensies van restaurants in binnen- en buitenland. De toevoeging maakt deel uit van de mobiele strategie.

In de komende weken brengt Zoover een applicatie voor de iPhone uit. Daarmee kan de gebruiker behalve recensies van accommodaties lezen en weerinformatie zien ook restaurants en hotels zoeken en boeken. “We stappen in de restauranthandel”, zegt directeur Stephan Bosman tegen deze uitgave.

Momenteel legt een technisch team de fundamenten voor de restaurantmodule. Voor de redactionele vulling wordt ook samengewerkt met derde partijen. Namen noemt Bosman niet, maar hij zegt dat Iens geen partner is.

“Met mobiel hebben we de kat uit de boom gekeken, gewacht tot er een goed businessmodel zou zijn.” Zoover verdient geld door gebruikers die een restaurant of hotel willen boeken door te sturen naar specialistische sites. Het krijgt betaald voor het aanbrengen van die klanten. Er wordt onder meer gewerkt met het systeem van Open Table.

Deze dagen begint Zoover de promotie van zijn nieuwe iPad-applicatie. Die verscheen eind vorige week. Waar de iPhone-app zich richt mensen die al op hun reisbestemmingen zijn, richt de iPad-applicatie zich de groep recreanten die zich thuis nog oriënteren op een uitje in Nederland. In de iPad-uitgave zitten geen recensies, noch boekingslinks.

Vrij recent verscheen ook de app van Weer Online. Voor die weerdienst wordt nu ook een iPad-uitgave gemaakt.

Met de combinatie van apps voor telefoons, tablets en websites hoopt Bosman aankomende reizigers te kunnen bedienen vanaf het moment dat ze zich op een reis of uitje gaan oriënteren tot het moment dat ze thuis terugkeren en een beoordeling van hun ervaringen kunnen schrijven.

Foto: Oleg Sidorenko (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Erik

By Bye Iens!

Bas

Een teken dat het slecht gaat met de onbetrouwbare reviews op zoover. Dan maar eten vergelijken.

Aard H

Bekijk eerst dit http://www.youtube.com/watch?v=k4dpA6i-F60
Misset heeft deze heren aan de tand gevoelt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond