Deel dit artikel
-

Zweeds bureau voor digitale media opent Amsterdams kantoor

Ondanks het aanzienlijke aantal bedrijven dat zich afgelopen tijd ging beperken tot core-activiteiten of zich terugtrok op de thuismarkt zijn er ook nog steeds bedrijven die de tijd rijp achten om juist uit te breiden. Zo heeft onlangs het Zweedse bureau voor digitale media Paregos een kantoor in Amsterdam geopend. Het bedrijf heeft tevens plannen voor verdere uitbreiding binnen Europa. Manager van de Nederlandse vestiging Fredrik af Malmborg noemt de markt voor bedrijven als Paregos "op het ogenblik erg goed".

Paregos heeft activiteiten op het gebied van marktcommunicatie, entertainment en e-learning, wat leidt tot de productie van websites, cd-roms, animaties en digitale flyers. Het kan onder meer Ericsson, MTV, Skandia en Unicef tot zijn klanten rekenen. Recent verzorgde het ook in samenwerking met reclamebureau Wieden & Kennedy Amsterdam de website van de 'How are you'-campagne van Vodafone, en voor Nike Europa werd een cd-rom gemaakt. Daarnaast biedt Paregos strategieën voor bedrijfspresentaties via beeldschermen op beurzen en evenementen.

Fredrik af Malmborg is manager van Paregos in Nederland. Hij vertelt dat het bedrijf in 1994 werd opgericht door twee leraren die geïnteresseerd waren in digitale media en dat in hun lessen wilden gebruiken (Paregos is Grieks voor 'nieuwsgierig'). Volgens Af Malmborg is het bedrijf vrijwel vanaf de start winstgevend geweest. Die positie heeft Parego kunnen handhaven door "slechts langzaam te groeien en niet al te veel dingen tegelijkertijd te willen doen". Hij zegt dat daarnaast een rol heeft gespeeld dat het bedrijf nooit "technology driven" is geweest. Af Malmborg: "De nadruk heeft bij ons altijd gelegen op content en design, en daar is altijd een markt voor."

Volgens de manager is de markt voor bedrijven als de zijne op het ogenblik goed: "erg goed zelfs, al zijn de projecten wel wat kleiner en je moet er harder voor werken." Ook de relatief bescheiden omvang van Paregos is volgens hem een voordeel: "Als je elke maand honderd of meer monden moet voeden dan is dat nu nog erg moeilijk."

In het Amsterdamse kantoor zullen voorlopig vooral medewerkers voor sales en projectmanagement werkzaam zijn. De creatieve afdeling blijft in het Noorden van Zweden gevestigd. Volgens de manager zijn zulke afstanden "vanwege de moderne communicatiemiddelen geen enkel probleem meer". In totaal telt Paregos op het ogenblik 45 medewerkers. Voorlopig zullen er daarvan slechts vier in Amsterdam werkzaam zijn.

Paregos heeft volgens Af Malmborg voor Amsterdam gekozen omdat diverse bedrijven met wie samengewerkt wordt eveneens in Amsterdam zitten. Volgens een persbericht is de vestiging in Amsterdam "een eerste stap naar een verdere expansie binnen Europa". Dat moet in 2003 gebeuren. Concrete plannen zijn er nog niet, maar de manager wil wel kwijt dat Barcelona "een goede kandidaat" is.

Deel dit bericht

1 Reactie

Nils

Leuk allemaal, maar ze zijn wel vergeten om Paregos.nl te {registreren; http://www.nic.nl/sidn/flat/Domeinnamen/Is_de_naam_nog_vrij_/index.shtml?uitgebreid=CHECKED&domein=Paregos.nl }.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond