Deel dit artikel
-

Zwolle wil e-commerceregio worden

Wehkamp stad Zwolle wil een e-commerceregio worden. Twintig e-commercebedrijven, vijf onderwijsinstellingen, Kennispoort Regio Zwolle, Provincie Overijssel en de twintig gemeenten van Regio Zwolle zijn vrijdag een vierjarige samenwerking op het gebied van e-commerce aangegaan.

Voor e-commercebedrijven is het erg moeilijk om goede talenten te vinden voor verdere groei. Daarnaast is volgens deze bedrijven ICT in het algemeen en e-commerce in het bijzonder een belangrijke aanjager voor innovatie.

Voor een verdere verdieping binnen e-commerce zochten de bedrijven dan ook contact met het onderwijs in de regio. Dit resulteerde in de samenwerking tussen zowel mbo- als hbo-instellingen uit de regio, zoals Deltion College, Cibap, Windesheim, Landstede en ROC Friese Poort. De scholen maken allemaal deel uit van Regio Zwolle, de economische regio bestaande uit twintig gemeenten in vier provincies.

Met de samenwerking ontstaat de mogelijkheid om nieuwe kennis te ontwikkelen en bestaande kennis te delen. Daarvoor worden nieuwe talenten opgeleid en bestaande experts getraind en ingezet in e-commerceprojecten voor bedrijven in de regio. De eerste nieuwe opleidingen zijn inmiddels gestart bij Windesheim en e-commercebureau De Nieuwe Zaak.

Een verdere uitrol van e-commerceopleidingen wordt in de loop van dit jaar en volgend jaar verwacht.

Deel dit bericht

5 Reacties

Pieter

Zucht. Kansloos. Ambtenaartjes die in Zwolle, of all places, wel even Silicon Valley na willen gaan maken.

Rika

Pieter, wat Zwolle wil is niet Silicon Valley na-apen. Blijkbaar ben je gestopt met lezen na de kop.

Niels

Leuk initiatief. Zwolle ligt oke qua regio maar echt hartje E-commerce Nederland zullen ze niet snel worden. Maar ga ervoor zou ik zeggen. Zwolle kan in ieder geval veeeel beter dan het nu is.

Wilfried benjamins

Deze hou ik wel even warm! Klinkt wel interessant

Matthew

Weinig vertrouwen in. Zwolle loopt achter met andere regio’s en onderneemt fee voorzichtig op dit vlak. Zit in t bloed van de blauwvingers. De echte guru’s die het verschil maken, die laten ze niet komen en hun werk doen. Eentje die voorop loopt is naar mijn mening toch wel Tradecasting, die mist in t rijtje. Ik zet veel seniors weg, maar Zwolle die vist naar mening teveel in t zelfde net omdat ze het veelal op eigen houtje willen doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond