Deel dit artikel
-

Mooie cijfers voor Zynga, maar sombere vooruitzichten

Gamebedrijf Zynga had donderdag slecht nieuws voor beleggers: de uitgever van Farmville en Words With Friends rapporteerde een verrassende winst in het tweede kwartaal, maar temperde de verwachtingen voor de rest van het jaar omdat mensen minder tijd besteden aan het spelen van mobiele games.

Ook zegt Zynga last te hebben van de beperkingen die Apple adverteerders oplegt nu gebruikers specifiek hun toestemming moeten geven om gevolgd te worden.

Ook is een aantal nieuwe titels uitgesteld.

Zynga verwacht een aangepaste omzet van 660 miljoen voor het derde kwartaal, minder dan de 721 miljoen die analisten hadden berekend.

De omzet over het tweede kwartaal bedroeg 720 miljoen dollar, ruim 59 procent meer dan een jaar geleden. Er was een nettowinst van 28 miljoen dollar tegen een verlies van 30 miljoen een jaar geleden.

Het bedrijf maakte donderdag verder de overname bekend van het Chinese StarLark, bekend van de hit Golf Rival. Zynga betaalt een half miljoen dollar voor het bedrijf, deels cash en deels in aandelen. Verder is de overname afgerond van Chartboost, een mobiel advertentieplatform.

Dochter Rollic passeerde intussen de mijlpaal van 1 miljard downloads van zijn portfolio van hyper-casual games. Titels als Hair Challenge, High Heels! en Tangle Master 3D hebben elk meer dan 100 miljoen downloads wereldwijd gegenereerd.

Het onlangs uitgebrachte Queen Bee bereikte in juni de nummer 1 toppositie als gratis gedownloade game in de Amerikaanse App Store en Arrow Fest is sinds de lancering in juni gestegen naar de 2 toppositie.

Zynga nam Rollic in oktober 2020 over.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond