Volgens Arla is e-commerce een speelplaats

Gasten: Remi Tromer Host: Remi Tromer
Volgens Arla is e-commerce een speelplaats

De wereld van eCommerce verandert in razend tempo en nieuwe trends ontstaan voortdurend. Maar hoe kunnen we leren van deze constant veranderende omgeving en ons als grote onderneming aanpassen om voor te bereiden op de toekomst van eCommerce? Om te begrijpen waar en hoe we moeten handelen, is het noodzakelijk dat onze processen de cultuur van leren en experimenteren stimuleren. Binnen Arla Foods hebben we daarom een intern bedrijfsproces gecreëerd dat mensen in staat stelt om te experimenteren, te leren en zich te verdiepen in verschillende markten.

Op deze manier kan iedereen profiteren van de verzamelde inzichten, zowel de positieve als de negatieve. Als onderdeel van dit bedrijfsproces hebben we een validatiekader ontwikkelt dat ons helpt om van een inzicht naar een vraag te gaan en uiteindelijk naar de validatie van de hypothese, om zo de impact in concrete cijfers te laten zien.

Bovendien voeren we deze test- en leerprocessen uit in samenwerking met onze klanten (bijvoorbeeld retailers) om een synergie van leren te creëren. Wat komt hierna? We willen nog verder gaan in eCommerce en ons volledig richten op het actuele onderwerp van duurzaamheid. Arla heeft al talloze initiatieven genomen om een duurzame zuivelproducent te worden. Echter, de uitdaging waar we momenteel naar kijken, is hoe we dit kunnen communiceren naar onze consumenten via de platforms van onze klanten en retailers. Samen met hen willen we een dialoog aangaan en onze gezamenlijke inspanningen om duurzaamheid te bevorderen in de kijker zetten. Zo kunnen we niet alleen onze klanten informeren over ons streven naar duurzaamheid, maar ook laten zien dat we samen een positieve impact kunnen hebben op het milieu en de samenleving.


Gast
Remi Tromer
Globlal eCommerce Acceleration Manager, Arla Foods

Remi is Nederlandse en woont momenteel in Utrecht samen met haar vriend. Ze heeft al een aantal jaren affiniteit met eCommerce, wat begon bij het Global B2B eCommerce bij Heineken. Vorig jaar november is ze begonnen bij Arla Foods in het Global eCom Acceleration team. Als Global eCommerce Acceleration Manager is het haar rol om hun lokale markten te ondersteunen bij het winnen van de digitale shelf.


Host
Glen Schrijvers
Host, Emerce

Glen Schrijvers is echte change maker. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het begeleiden van organisaties die willen of moeten transformeren.
Als dagvoorzitter beheerst hij de kunst om goed in de inhoud te zitten en tegelijkertijd oog te hebben voor het publiek en alles daaromheen.Gerelateerde artikelen