De succesformule van e-commerce groei bij XXL Nutrition in vier stappen

Gasten: Johan Smits, Jordy Holthuijsen Host: Johan Smits, Jordy Holthuijsen
De succesformule van e-commerce groei bij XXL Nutrition in vier stappen

Dankzij de samenwerking met Yellowgrape realiseerde XXL Nutrition een omzetstijging van meer dan 45 procent. Ook nam het aantal nieuwe klanten toe met meer dan 35 procent.

Een van de doelen van Yellowgrape in de huidige fase van de samenwerking is het uitbreiden van het in-house team van XXL Nutrition. Hoewel het lijkt alsof Yellowgrape zichzelf overbodig maakt door kennis over te dragen aan de klant, is dit juist een volgende stap in de samenwerking.

Toen XXL Nutrition de samenwerking met Yellowgrape begon, zaten ze in een andere groeifase en hadden ze andere omzetten. In vier stappen heeft Yellowgrape gezorgd voor een explosieve groei in e-commerce bij XXL Nutrition. En door kennis over te dragen, kan Yellowgrape XXL Nutrition helpen naar de volgende groeifase te werken.

De drijvende krachten achter deze samenwerking zijn Jordy Holthuijsen (XXL Nutrition) en Johan Smits (Yellowgrape). Zij vertellen in deze video meer over hun roadmap naar succes.


Gast
Johan Smits
Managing Director, Yellowgrape

Nog voor hij de studiebanken verliet, stortte Johan zich op de wondere wereld van e-commerce. In zijn huidige bedrijf Yellowgrape, dat hij samen oprichtte met compagnon Rik van den Wijngaard, komt alle ervaring samen. Johan is fervent voorvechter van de strategische benadering, waarbij e-commerce een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering is. Geen halve maatregelen: de kracht zit in de synergie.


Gast
Jordy Holthuijsen
Commercieel directeur, XXL Nutrition

Jordy Holthuijsen is in alle opzichten meegegroeid met XXL Nutrition.

Hij kwam binnen op de klantenservice en is via verschillende functies nu als CCO eindverantwoordelijk voor de commerciële werkzaamheden binnen XXL Nutrition. Jordy is er inmiddels zes jaar werkzaam en houdt ervan om innovatief bezig te zijn op het gebied van marketing.


Host
Oliver de Leeuw
Host, Emerce

Oliver is een allround online communicatieprofessional. Hij denkt, werkt en handelt in de breedte: van het meedenken over creatieve concepten voor video’s met de minister-president tot het draaien van gerichte social media advertentiecampagnes. Hij werkt net zo graag achter de schermen (denk: TEDx, TNO, New Energy Challenge) als op een podium.Gerelateerde artikelen